Очаква ни топъл ден, но със значителна облачност. Минимални температури ще

...
Очаква ни топъл ден, но със значителна облачност. Минимални температури ще
Коментари Харесай

Значителна облачност и студен въздух през уикенда

Очаква ни топъл ден, само че със забележителна облачност. Минимални температури ще са най-вече сред 5° и 10°, в София - към 5°.

Днес видимостта ще се усъвършенства, само че облачността ще остане забележителна. Преди обяд тук-там в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта против неделя в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква леден въздух. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните региони от страната. В София оптималната температура ще е към 12°.

В утринните часове тук-там по Черноморието видимостта ще е понижена. През деня облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан югозападен вятър, по здрач и през нощта против неделя ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и тук-там в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над към 1700 метра - от сняг. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, по здрач ще се ориентира от запад. Ще се затопли и оптималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР